Dit is het Twickel College Hengelo, de middelbare school waar Kirsten en Merle beide op hebben gezeten. Zij hebben beide de nieuwbouw van de school meegemaakt, inclusief de tijdelijk verhuizing naar het oude Edith Stein aan de M.A. de Ruiterstraat, en wisten daardoor de plannen die de school had.
Het Twickel College was de inspiratie voor zowel de zonnepanelen als de zemelen op het dak.
Ook had het Twickel College grote ramen in het dan van de aula wat ons onderzoek deed doen naar 'Solar Tubes'.

Bron:
https://www.rtvoost.nl/nieuws/197922/Nieuwbouw-Twickel-College-in-Hengelo-start-in-2015ron: 

De Solar Tubes waren voor ons een duurzame oplossing voor het gebruik van elektriciteit voor lampen. Naast het feit dat het duurzamer is, is natuurlijk licht ook nog beter voor je ogen dan LED-lampen.

Bron:
https://solatube.nl/producten/rond-74cm

Dit is het pand van het bedrijf Niverplast te Nijverdal. De vader van Kaylee werkt hier, hierdoor zijn we op dit gebouw als inspiratie gekomen. We vonden het gebruik van natuurlijk licht en de ronde vorm erg mooi. Daarnaast konden we vrij snel voor elke keuze een goede onderbouwing vinden.
De ingang gaf ons een Efteling-gevoel. In de Efteling is alles mogelijk en we hopen dat gevoel met dit ontwerp dan ook over te brengen op de leerlingen.

Bron:
https://www.bouwbedrijfnieuwenhuis.nl/projecten/nieuwbouw-niverplast-design-and-build/

Duurzame energie

Het idee om gebruik te maken van een waterpomp kwam nadat we besloten hadden om een zo duurzaam mogelijke school te creëren.

Bron:
https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/duurzaam-verwarmen-en-koelen/warmtepomp-duurzaam-elektrisch-verwarmen/

Na besloten te hebben dat we zonnepanelen wilden plaatsen, zijn we gaan kijken naar manieren om het op te slaan. Ook kwam er een optie om energie te salderen. Dit betekent dat de school, in de zomer, alle energie die overdag niet gebruikt wordt zou kunnen terug verkopen aan het stroomnet.

Bron:
https://www.essent.nl/kennisbank/zonnepanelen/hoe-werken-zonnepanelen/zonne-energie-opslaan